Interview BNR: consument weet niet meer wat normaal eten is

Interview BNR: consument weet niet meer wat normaal eten is

Naar aanleiding van de Foodmonitor “Nederlanders eten niet te veel, maar zijn wel te dik?” van 20 februari 2014 op Food for Food is Edwin vanochtend geïnterviewd door BNR Nieuwsradio in het programma Ochtendspits.

In de Foodmonitor stellen we dat het bijzonder is dat bijna 80% van de Nederlander zegt normaal, of in ieder geval niet te veel te eten, maar dat 40% van de bevolking wel te dik is. Daaruit concluderen we dat de consument niet goed meer weet wat normaal eten is.

In essentie eten mensen meer calorieën dan ze verbranden. Het is een combinatie van factoren. Zo eten we meer suikerhoudende producten dan enkele decennia geleden en zijn ook de porties groter geworden. Ook tussendoortjes en het feit dat voedsel overal en voor iedereen te verkrijgen is, maakt het moeilijk om de continue verleiding te weerstaan.

Wat we met deze stelling willen bereiken is bewustwording. Het is namelijk niet zo makkelijk om een oplossing voor de al maar dikker wordende bevolking te vinden. Maar het begint in ieder geval met een duidelijke bewustwording van wat we eten.

Luister hier het fragment terug:

 

5 years, 4 months ago --> Reacties uitgeschakeld voor Interview BNR: consument weet niet meer wat normaal eten is